Browarnicy

Michał Kopeć


Znawca piwa, wódki, okowity, whisky oraz prosecco.
Od 20 lat w branży piwnej, szkoleniowej oraz eventowej.
Ponad 3000 prezentacji (również w języku angielskim, a nawet w gwarze śląskiej).
Międzynarodowy sędzia Beer Judge Certification Program.
Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.
Ocenia piwo na konkursach Kraft Roku; w Budapeszcie, Pradze i Londynie.
Piwowar. Birofil. Food Pairing Specialist.
Piwny tiktoker @browarnicy. Autor w serwisie Horeca Business Club.
Na co dzień pracuje w Muzeum Wódki oraz Muzeum Piwa.


Współpracował z najmniejszymi oraz największymi browarami jak Browar Hajer, Kompania Piwowarska, Grupa Żywiec czy Carlsberg Okocim. Pomysłodawca wydarzeń „Poznaj Browar Nocą” „Poznaj browar w gwarze śląskiej”.

Autor kilkunastu piwnych piosenek i lider zespołu „Piwna formacja”.

Realizował i realizuje spotkania oraz szkolenia w Studio Kulinarne Przystanek 11, Szynkarnia, Multitap Upojeni, Novotel, Hard Rock Cafe… Regularne otwarte warsztaty odbywają się co miesiąc w sobotę od godz. 11. do godz. 15. w katowickim pubie Upojeni oraz krakowskim hotelu Kazimierz.

Organizował i prowadził eventy firmowe między innymi dla HP, Polbruk, ING, Alfa Romeo, BMW, Mercedes…


Linki do artykułów i wywiadów:
Felietony dla Horeca Business Club
Wywiady dla Kierunek Spożywczy
Kanał Youtube Browarnicy