Browarnicy

1. ŚWIAT PIWA

Kurs kiperski, warsztaty warzenia piwa oraz panel degustacyjny z najciekawszymi piwami z całego świata. Piwne konkursy z nagrodami, quiz, foodpairing, obalanie piwnych mitów, ciekawostki oraz elementy teambuildingu. Piwa dolnej i górnej fermentacji: Weizen, Stout, Lambik, Flanders, Lager, Rauch, Porter oraz piwa bezalkoholowe. Bestseller. Również jako pokaz tematyczny z dodatkowymi atrakcjami: „Oktoberfest”, „Piwne Czechy”, „Piwa świąteczne”.

2. NAJDROŻSZE PIWA ŚWIATA

Bezkompromisowe rozwinięcie pokazu „Świat Piwa” dla najbardziej wymagających klientów i koneserów piwnego kraftu. Scenariusz jak dla Świat Piwa, ale z dodatkowymi piwami, które mogą kosztować nawet powyżej 200 zł za butelkę. Amerykański, skandynawski i włoski kraft. Piwa wymrażane oraz barrel aged. Barley Wine oraz Imperialne Stouty. Podobnie jak w opcji Świat Piwa proponujemy główną prezentację oraz dyżur specjalisty przy stołach konesera i piwowara.

3. POLISH CRAFT BEER EXPERIENCE

Pokaz w języku angielskim. W opcji również w języku niemieckim.
Sprawdzona i nietuzinkowa propozycja dla obcojęzycznych grup przyjazdowych.
Panel degustacyjny z najlepszymi polskimi piwami kraftowymi, kursem kiperskim oraz warzeniem.
Konkursy z nagrodami, krótka prezentacja historii polskiego browarnictwa, ciekawostki i obalanie piwnych mitów.

4. PIWNE ONE MAN SHOW LUB/I PRELEKCJA O PIWIE
Warsztaty, prelekcja, stand-up comedy – czyli piwne One Man Show.
Bez piwa do degustacji. Bez garnków zaciernych i surowców. Wyłącznie piwny ekspert z mikrofonem na scenie, być może przed kameralną małą grupą przez 45 minut lub nawet do trzech dni, jeśli goście będą zadawać dużo pytań. Potężna dawka wiedzy o piwie okraszona dowcipem i humorem na poziomie. Na życzenie w gwarze śląskiej.

5. SZKOLENIE HORECA „PIWNI EKSPERCI”

Profesjonalne szkolenie dla przedstawicieli branży HoReCa.
W programie: obsługa klienta, prawo, ćwiczenia sensoryczne na próbkach FlavorActiV, serwowanie, kontrola jakości, selekcja trunków z kontekstem, panele degustacyjne z komentarzem i kursem kiperskim.

6 PIWNE WYCIECZKI

Wspólnie z licencjonowanym biurem podróży, przewodnikami, pilotami i piwnymi specjalistami, organizujemy wycieczki do znanych i mniej znanych browarów w Czechach i Polsce.
Praga/Pilzno/Tychy/Żywiec. Pinta/Koníček/Radegast/Broumov.
Degustujemy czeskie piwo w tradycyjnych gospodach. Uczestniczymy w kursach kiperskich. Zwiedzamy Pragę.

7. PROSECCO & NIETUZINKOWE WINA MUSUJĄCE

Lekka i orzeźwiająca propozycja przede wszystkim dla Pań (ale dla panów również). Na przyjęcia, jubileusze oraz uroczystości. Z panelem degustacyjnym, kursem kiperskim oraz ciekawostkami. Przedstawiamy oryginalne Prosecco (Brut, Extra Brut, Dry, Extra Dry), ale również Cava, sekt, a nawet czeskie wina musujące.

8. POLSKIE OKOWITY, WÓDKI ORAZ GIN

W ostatnich kilku latach propozycje małych polskich gorzelni na nowo zdefiniowały polską wódkę, okowitę czy gin. Podczas spotkania przekonamy się, że polska wódka może być trunkiem wykwintnym, szlachetnym i wielowymiarowym. Będziemy oceniać dzieła i arcydzieła gorzelni Triple Head, Czarny Baran, Podole Wielkie, Wolf & Oak oraz Herbarius.

9. WHISKY SINGLE MALT

Zwolennikom mocniejszych i cięższych wrażeń proponujemy warsztaty Whisky Single Malt z prezentacją odmian i regionów, kursem kiperskim oraz oceną długo leżakowanych trunków z regionu Islay jak Ardbeg, Laphroaig czy Lagavulin. Możemy nawet połączyć pokazy piwne z whisky. Sprawdzimy co łączy, a co różni piwo od whisky. Poznamy surowce oraz najważniejsze techniki degustacji. Zastanowimy się, które etapy produkcji są podobne i co charakteryzuje najlepsze trunki.
Porównamy piwo leżakowane w beczkach po whisky z whisky leżakowaną w beczkach po piwie.

10. POLISH IN 30 MINUTES

Stand-up w języku angielskim dla przyjazdowych grup obcojęzycznych, międzynarodowych firm i korporacji. Podczas półgodzinnego pokazu, balansującego na granicy stand-upu oraz kursu językowego, goście poznają podstawowe zwroty w języku polskim, geografię, historię, zabawne ciekawostki oraz fakty i mity o Polsce. Odpowiednia dawka humoru i wiedzy na rozpoczęcie lub zakończenie pobytu w kraju nad Wisłą.

11. NAGŁOŚNIENIE, USŁUGI KONFERANSJERSKIE, DJ, CHILLOUT

Precyzyjnie, z gracją, w odpowiednim tonie i skali, wypełniamy przestrzeń muzyką klasyczną, smooth jazz oraz chillout. Również z profesjonalnym komentarzem i obsługą spotkania. Gościom towarzyszyć mogą konferansjer lub nasze atrakcje. Na życzenie na playlistach pojawią się również taneczne klasyki, a nawet bawarskie standardy na eventy oktoberfestowe. Korzystamy z profesjonalnego nagłośnienia HK oraz mikrofonów bezprzewodowych.

12. KAPELUSZE MAJĄ DUSZE

Najstarsza blogerka w Polsce w niezwykle barwny sposób opowiada o swojej kolekcji kapeluszy i torebek. Dowiemy się co symbolizował kapelusz do XX wieku, jak powstawały kapelusze kowbojskie, czym są borsalino i akumbra. Oczywiście, podczas i po spotkaniu, wszyscy uczestnicy mogą przymierzać oryginalne kapelusze do sesji zdjęciowych. Ta nietuzinkowa prezentacja dla Pań odbywa się w języku polskim, niemieckim lub w gwarze śląskiej.