Cześć.
Nazywam się Michał Kopeć.
Z pewnością łatwiej byłoby mi przedstawić się na żywo podczas kursu kiperskiego, panelu degustacyjnego lub warsztatów warzenia piwa. Mam nadzieję, że wkrótce będzie taka możliwość.
Wszystko zależy od Ciebie;)
Możesz bowiem zamówić pokazy piwne dla pracowników swojej firmy. Przez ostatnie 10 lat zrealizowałem ponad 1000 eventów firmowych. Małych i dużych. Kilkunastominutowych prelekcji dla tysięcy gości. Wielogodzinnych warsztatów dla kameralnych kilkuosobowych grup. Również w języku angielskim, a nawet w gwarze śląskiej.
Możesz też zarezerwować voucher dla siebie lub bliskiej osoby na warsztaty, które co miesiąc prowadzę w największych polskich miastach. Wspólnie degustujemy najdroższe piwa świata w studio kulinarnym Przystanek 11 w Zabrzu. Zestawiamy niemieckie, belgijskie i czeskie klasyki w hotelu Kazimierz w Krakowie. Oceniamy polski kraft w katowickim pubie Upojeni. Warzymy Hefeweizena w Warszawie. We Wrocławiu ćwiczymy nos na próbkach sensorycznych FlavorActiV.
Możemy również się spotkać w browarze lub w… byłej destylarni. Od 2004 roku jestem przewodnikiem w browarze, a od niedawna również w Muzeum Fabryka Wódki w Krakowie, gdzie dawniej zlokalizowany był krakowski Polmos, więc jeśli jesteś zainteresowany mocniejszymi trunkami – okowitą, rzemieślniczą wódką, whisky – również pomogę.
Z tej pasji wypłynęło sporo dobrego piwa, bo warzę w domu. Jestem piwowarem domowym. Poza domem nie tylko warzę, ale również oceniam piwo. Oceniam piwa piwowarów domowych oraz piwowarów warzących zawodowo w browarach kraftowych. Na konkursach w Pradze, Budapeszcie i Londynie. Na najważniejszym polskim konkursie piw rzemieślniczych „Kraft Roku”. Oceniam trudną sztukę warzenia piwa jako sędzia PSPD oraz międzynarodowy siędzia BJCP. Co oznaczają te skróty, na czym polega praca sędziego i czy jest… niebezpieczna, będę miał okazję wyjaśnić na spotkaniu przy dobrym piwie.
O pracy sędziego i piwie opowiadam w filmach, które publikuję na kanale Browarnicy w serwisach TikTok, Youtube czy Instagram. W tych filmach, podobnie jak na eventach, obalam piwne mity – wyjaśniam czy są piwa zasadowe, z żółcią, co oznaczają kropki na denkach puszek, dlaczego piwo wcale nie jest dobre na sen i dlaczego piwo w zielonej butelce może pachnieć… skunksem. Opowiadam jak powstają najdroższe wymrażane polskie piwa, ale nie zapominam również o historii browarnictwa, kulturze i odpowiedzialnej degustacji.
Prezentacja może trwać kilka minut, godzin, a nawet dni. Kilkudniowe profesjonalne szkolenia realizuję przede wszystkim dla branży HoReCa. Miałem przyjemność współpracować m.in. z Novotel, Hard Rock Cafe, Kompania Piwowarska, Grupa Żywiec i Carlsberg Okocim.
Jeśli masz pytania, uwagi lub wątpliwości, zadzwoń lub napisz do mnie.